Veselá pohádka Komáři se ženili vyhrála na festivalu. Pusťte si nejlepší hru pro děti a mládež

7. listopad 2020

Příběh o trampotách komára Zdendy vyhrál prestižní ocenění na festivalu Prix Ex Aequo. Veselou pohádku uvádíme exkluzivně k poslechu do soboty 14. listopadu 2020.

Účinkují: Ondřej Rychlý, Tereza Terberová, Filip Kaňkovský, Petr Lněnička, Lubor Šplíchal, Zdeněk Velen, KláraSedláčková-Oltová, Jiří Knot, Pavel Tesař, Michal Zelenka, Viktor Kuzník, Pavel Čeněk Vaculík, David Krchňavý
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Jitka Kundrumová
Hudba: Matěj Kroupa
Režie: Lukáš Hlavica
Natočeno: 2019

Pohádka s podtitulem „huMOR na ty vaše rody“ vás zavede mezi komáry a nechá vás nahlédnout do jejich pomíjivého života.

Příběh vypráví o komárovi Zdendovi, který se k překvapení celého komářího rodu zamiluje do světlušky Soničky. Když ji požádá o ruku a má naději na šťastný společný život, unese Soničku zlý pavouk Padouch. Podaří se Zdendovi Soničku za pomoci svých kamarádů ováda Oldy a klíštěte Štěpy zachránit?

Příběh, který pracuje s motivy soudržnosti široké rodiny, přátelstvím mezi jedinci, kteří mají odlišné dispozice a způsoby chování, i s vážnějším tématem umírání, je napsán s nadhledem a humorem a pohádka potěší jak děti, tak dospělé.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související