Veřejnou dopravu v kraji čekají změny. Cestující je mohou připomínkovat

3. říjen 2019 11:01

Od prosince budou některé vlaky a autobusy jezdit podle nových jízdních řádů. A dopravu na části tratí v kraji budou provozovat soukromí dopravci.  

Jízdní řády některých autobusů a vlaků se v prosinci změní. Změny jsou už veřejně přístupné, najdete je na webových stránkách iidol.cz nebo v sídle krajského koordinátora dopravy, společnosti KORID LK v ulici U Jezu v Liberci. KORID LK dopravní spoje po celém kraji plánuje a jak Českému rozhlasu Liberec řekl zástupce ředitele Otto Pospíšil, na Liberecku se změní třeba spojení krajského města a Chrastavy; mělo by dojít k pravidelnému rozložení spojů mezi linkami Liberec-Nový Bor a Liberec-Chrastava tak, aby spojení o víkendu fungovalo přibližně každou hodinu. 

Autobusové nádraží Liberec

Se zrušením některých spojů naopak počítají na Frýdlantsku; týkat se to bude například dvou autobusových spojů mezi Frýdlantem a obcí Dolní Oldřiš. Na Českolipsku změny pocítí obyvatelé Krompachu, Kamenického Šenova a také Nového Boru, pokud jezdí autobusem do práce nebo z práce. Jinak než dnes pojedou i některé spoje mezi Libercem a Českou Kamenicí na Děčínsku, které projíždějí právě Českolipskem.

Budova Krajského úřadu Libereckého kraje

Cestující mohou k novým jízdním řádům posílat připomínky a to do 18. října 2019, buď elektronickou poštou na adresu info@korid.cz, přes speciální formulář na internetu, nebo klasickou poštou na adresu KORID LK, U Jezu 642, 461 80 Liberec.

Změny se budou týkat také dopravy na železnici. Na tratích mezi Tanvaldem a Železným Brodem, a mezi Libercem, Turnovem a Starou Pakou bude dopravu zajišťovat soukromý dopravce Arriva, jízdní řády by tam ale měly zůstat beze změn.

Vlakové nádraží Liberec
autoři: Jan Charvát , Český rozhlas Liberec
Spustit audio