Veřejná doprava v Libereckém kraji se pomalu vrací k normálu

15. květen 2020 14:09

Od 16. května začnou v Libereckém kraji znovu jezdit některé vlakové a autobusové turistické spoje. Podrobnosti zjišťoval Tomáš Tesař.

Čtěte také

Několik původních, ale i jeden úplně nový turistický dopravní spoj můžou už od sobotního rána 16. května začít využívat cestující v Libereckém kraji a na hranici se sousedním Ústeckým krajem.
Určitě to ocení například cyklisté. Fungovat totiž začnou vybrané cyklobusy. Například z Liberce přes Osečnou, z Frýdlandu přes Hejnice na Smědavu a také z Liberce přes Bedřichov a Jablonec nad Nisou do Turnova. A přibude i jeden spoj navíc, potvrdil to jednatel společnosti Korid LK Pavel Blažek. Trasa nové linky povede z České Lípy přes Nový Bor, Kamenický Šenov a Českou Kamenici a skončí v Jetřichovicích. Bude jezdit dvakrát denně tam i zpět. Protože částečně zasahuje i do sousedního Ústeckého kraje, rozhodl se ten Liberecký akceptovat na nové lince jízdenky, které si cestující koupí na Ústecku.

Cestování do zahraničí

Znovu budou jezdit také vlaky na trati z Liberce do Harrachova, zatím bez zajížďky do sousedního Polska. V tuto chvíli zatím, bohužel, nikdo nedokáže stanovit, kdy bude cestování do Polska veřejnou dopravou opět možné. Jak česká, tak sousední polská i německá vláda sice postupně uvolňují opatření, na obnovení přeshraniční vlakové či autobusové dopravy si ale budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Podrobné informace včetně jízdních řádů najdete na www.iidol.cz.

Spustit audio

Související