Věra Špinarová (2015): „Já vás při koncertu nabiju a vy mě vycucnete“

27. březen 2017
Koktejl

Zpěvačka Věra Špinarová zemřela v neděli v motolské nemocnici ve věku 65 let. Stálici české pop music koncertování velmi bavilo, koncerty pro ni byly relax. Chtěla na ně být vždycky připravená a fit, uvedla v rozhovoru pro Český rozhlas Sever v roce 2015. Fanoušky při svých vystoupeních doslova nabíjela energií.

„Kdo přijde na můj koncert, říká, že lidé odcházejí odreagovaní, z hlavy se jim všechno vyplaví a domů jdou s dobrou náladou,“ uvedla zpěvačka v rozhovoru s moderátorem Tomášem Benešem pro Český rozhlas Sever v roce 2015. „Myslím, že vědí, na koho jdou,“ dodala s úsměvem.

Že koncertování stálice české hudební scény bylo opravdovým zážitkem, který divákům „nabíjel baterky“, potvrdil i Tomáš Beneš. Ten se zúčastnil koncertu Věry Špinarové v Liberci. „Vy jste nás doslova nabila,“ komentoval moderátor. „Říkají to, no. Já vás nabiju a vy mě vždycky vycucnete,“ reagovala s úsměvem zpěvačka.

„Vždycky chci být fit, připravená a chci si to ještě užít. Koncerty si užívám, je to pro mě relax a moc mě to baví,“ uzavřela Špinarová.

autoři: Tomáš Beneš , Jaroslava Mannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.