Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa začal. Je ONLINE, připojte se zde

I přes současná omezení začal letošní veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa. Původně se měl od 15. do 17. října uskutečnit v liberecké Home Credit Areně, kvůli vládním omezením proti šíření nového koronaviru se ale největší podobná akce v severních Čechách uskuteční pouze online.

„Vládní nařízení nám zrušilo akci, kterou jsme připravovali více než deset měsíců. Žáci, studenti, ale i zájemci o práci odložit rozhodování kam půjdou dále nemůžou. Proto se tým Educa spolu se spolupořadateli rozhodl i přes veškeré překážky představit veletrh trošku jinak, v online formě,“ uvedl Martin Trita s pořadatelského týma veletrhu. Vznikl tak projekt Educa Online, který virtuálně představí jednotlivé vystavovatele.

Na stránkách www.educaliberec.cz najdou zájemci například podrobnosti o středních školách v Libereckém kraji. Ve čtvrtek a v pátek také pořadatelé připravili živé vysílání z televizního studia veletrhu. Stream najdou zájemci na webových stránkách a facebooku veletrhu Educa. „Přivítáme inspirativní hosty, poradíme jak na přijímací zkoušky, jak na distanční formu vzdělávání a její úskalí,“ přiblížil Martin Trita.

Internetové stránky s prezentacemi desítek vystavovatelů by podle pořadatelů měly studentům a rodičům zprostředkovat potřebné informace a pomoci jim při výběru budoucího povolání, nebo při volbě střední školy. Přístupné budou nejméně do ledna příštího roku.

autoři: Jan Žíla , reČRoL
Spustit audio

Související