Ve Špindlerově Mlýně hořel byt v panelovém domě. Jeden člověk utrpěl lehká zranění, škoda je odhadnuta na 6 milionů

Šestnáct lidí museli v neděli ráno evakuovat hasiči z panelového domu v části Špindlerova Mlýna Bedřichov. V šestipodlažní budově hořelo v jednom z bytů v nejvyšším patře. U požáru zasahovalo 8 hasičských jednotek, hasičům z Královéhradeckého kraje vypomohli i hasiči z Libereckého kraje.       

Požár bytu v panelovém domě ve Špindlerově Mlýně likvidovali hasiči z Královéhradeckého i Libereckého kraje

Hlášení o požáru přijalo operační středisko hasičů krátce před čtvrtou ráno. „Už při příjezdu hasičů bylo viditelné plamenné hoření, požárem byl zasažen byt v plném rozsahu. Hasební zásah prováděli hasiči v dýchací technice. Část zasahujících se soustředila na průzkum v okolních bytech, z domu bylo evakuováno celkem šestnáct lidí včetně dětí. Většina z nich byla převezena i ve spolupráci s městskou policií na hasičskou zbrojnici špindlerovských dobrovolných hasičů,“ uvedla na webu královehradeckých hasičů jejich tisková mluvčí Martina Götzová.

Ve Špindlerově Mlýně hořel byt v šestém patře paneláku na sídlišti v části Bedřichov, předběžný odhad škody je asi 6 milionů korun

Požár hasiči dohasili před šestou ráno, obyvatelé z okolních nezasažených bytů se mohli ráno vrátit zpátky domů. Lékaři záchranné služby na místě ošetřili jednoho lehce popáleného člověka. Vyhořelý byt prohledal vyšetřovatel hasičů, podle prvotních odhadů je škoda zhruba šest milionů korun. Příčiny vzniku požáru hasiči vyšetřují.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL | zdroje: HZS Královéhradeckého kraje , twitter HZS Libereckého kraje
Spustit audio

Související