Ve Cvikově opravují mosty poškozené povodněmi

11. říjen 2011

Ve Cvikově na Českolipsku jsou v plném proudu opravy mostů, které poškodily nebo úplně strhly loňské srpnové povodně. Město si zažádalo na opravy mostů o dotace a uspělo na 100% - dostalo finance na všechny mosty.

Loňské srpnové povodně potrápily řadů obcí na Českolipsku. A protože peníze na zbyt nemá žádné město ani žádná obec, všude se opravují škody postupně. Ve Cvikově teď přišly na řadu mosty. Město je může opravit díky dotacím, které získalo.

Jak ale říká starostka Cvikova Šárka Jakobi, stavební práce u Svitávky a Boberského potoka přinášejí i komplikace, a to dopravní.

Lidé by se ale podle vedení radnice neměli zlobit a spíše by měli být rádi, že město peníze na opravy dostalo. V jiných obcích totiž často následky povodní zcela neodstranily, kvůli nedostatku peněz. Jak říká vedoucí stavebního odboru Petr Vrabec, získání tolika financí z dotací je velký úspěch: „Žádali jsme na osmnáct mostů, které jsme měli poškozené – byli jsme ve sto procentech úspěšní, takže jsme získali osmnáct dotací. V letošním roce jich musíme dokončit jedenáct, v příštím roce nás jich čeká sedm... Je to velký úspěch, když to srovnám s okolními obcemi, které byly také postiženy povodněmi.“

autor: sas
Spustit audio