Vavruška tahá Slovan Liberec ze dna. V oblacích nelétáme, říká

24. duben 2015

Fotbalisté mají před sebou v Synot lize poslední pětinu této sezóny. A ve 25. kole se může znovu o něco víc vyjasnit situace v boji o titul i sestup. Vzdálit se záchranářským problémům chce Liberec, který se pod trenérem Davidem Vavruškou zvedl ze dna.

„Jsem v euforii, když vidím v posledních 3 týdnech hrát své mužstvo. Něco mezi námi proběhlo, třetina hráčů mě neznala, ta mě musela hodně rychle začít poznávat,“ říkal svým nezaměnitelným způsobem kouč Slovanu David Vavruška po nečekané výhře nad Spartou.

K prvnímu týmu přišel od liberecké juniorky, stejně jako vloni. Tentokrát ale o dost dřív, už po třetím jarním kole, a jeho úkol byl a je jasný - zachránit Liberec. Podle výsledků i hry v posledních třech ligových zápasech, by se mu to mohlo podařit.

„Kluci chodili hrát fotbal, protože ho umí, ale to nejde. Kličky, střely, centry si můžete dovolit až ve chvíli, kdy splníte základní parametry. A ty už dnes máme. Nasazení, bojovnost, agresivita. To patří k přístupu. I disciplína se podle mě zvedla,“ pochvaluje si zlepšení liberecký kouč.

Vavruška postupně tým vytáhl z posledního místa. Na sestupové pozice má teď Slovan pětibodový náskok.

„V životě i ve fotbale jsem zažil tolik, že jsem dalek toho, abych říkal, že to je hotové. Musíme využít toho, že jsme se dostali do klidu. Zhodnotit práci, kterou jsme za poslední měsíc udělali. Pokud ne, jsme hloupí. V oblacích tu nikdo létat nebude,“ zůstává David Vavruška opatrný.

O prodloužení třízápasové série bez porážky se liberecký Slovan pokusí na hřišti sedmého Slovácka, které bude poprvé hrát na novém trávníků vybudovaném pro ME hráčů do 21 let.

autoři: mva , vman
Spustit audio