Vánoce bez internetu a s obráceným stromkem si užili skauti ze Železného Brodu

20. prosinec 2017

Bez počítačů, tabletů a internetu, ale zato s dobrou náladou, dobrou partou a obětavými vedoucími. Takové byly „Vánoce s mimoni“ ve Skautském středisku Údolí v Železném Brodě.

Od pátku do neděle si skauti, vlčata a světlušky užili spousty her, které pobaví i poučí. Třeba známou tichou poštu tady hráli nejen jako šeptandu, ale i jako předávání grimas. Hry mají nejen pobavit, ale i dětem něco přinést. „Hry čerpáme z našich skautských osnov a ideálů a skutečně to není jenom hraní. Děti se musí naučit různé skautské dovednosti, které se jim mohou hodit,“ říká Roman Fotr, zástupce vedoucího Skautského střediska Údolí v Železném Brodě.

Rozcvička i masáže

 Na otázku co se nejvíc líbilo, byla nejčastější odpověď „všechno“. Skautské vánoce se neodehrávaly jen v klubovně, ale i venku a dětem se líbila dokonce i ranní rozcvička.

Odpoledne si dokonce vyzkoušeli pod vedením lektorky Jiřiny Balatkové lehké masáže. A skvělá byla páteční večerní diskotéka. Sobotní večer byl skutečně vánoční. Se stromečkem pověšeným ke stropu, se salátem a řízkem, cukrovím i dárečky. V neděli dopoledne se jen málokomu chtělo domů.

Skautské Vánoce v Železném Brodě
autor: Jaroslav Hoření | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka