V pražské zoo můžete navštívit Darwinův kráter. Budou se tam mezi vámi volně prohánět klokani

9. červen 2021

Pražská zoologická zahrada vítá návštěvníky už 90 let. Žije v ní víc než 5 a půl tisíce zvířat přibližně 680 druhů. Na 58 hektarech je možné navštívit 14 pavilonů a přes 150 expozic. Rok starou novinkou je nedaleko vchodu stojící tak zvaný Darwinův kráter. Představuje na dvacet druhů zvířat, z nichž nejvýznamnější jsou ohrožení ďábli medvědovití, známí jako tasmánští čerti. Zoo Praha je teprve druhá v Evropě, která je získala přímo z Tasmánie.

Ďábel medvědovitý, největší žijící masožravý vačnatec světa a tvor opředený mnoha mýty a pověrami, je samotář holdující společným hostinám. Jde o víceméně plaché zvíře s nezaslouženou pověstí zuřivce a hlasem připomínajícím démonické skučení.

Atraktivní jsou ale i další části Darwinova kráteru, zejména průchozí výběh klokanů. Málokdo z nás měl už možnost potkat se s klokanem tváří v tvář. Naší redaktorce při natáčení dokonce šlápl na nohu, jak se hnal za potravou. Návštěvníci mohou ale vidět také vejcorodé ježury, dva zajímavé druhy australských hadů a více než deset druhů ptáků.

Po prohlídce Darwinova kráteru je možné se vydat do sousedního Rákosova pavilonu. Ani ten tu nestojí dlouho. Na Ostrově lemurů si můžete připomenout krále Jelimána z animovaného filmu Madagaskar. A pak můžete zamířit do Rezervace Bororo, k tapírům, gorilám, vyjet lanovkou do horní části zahrady a potěšit se pohledem na slony, žirafy nebo velbloudy. Zkrátka celý den budete mít co obdivovat.

Na webových stránkách zahrady zoopraha.cz najdete aktuální informace o otevírací době, o časech komentovaných krmení, o nových přírůstcích, dětské zoo nebo třeba i o stravenkách, jejichž koupí můžete zvířatům přilepšit.

Spustit audio