V neděli se změní jízdní řády vlaků i autobusů. Jaké změny cestující v Libereckém kraji čekají

10. prosinec 2021 10:02

Od 12. prosince začnou platit nové jízdní řády. V Libereckém kraji čeká cestující mnoho novinek. Většina se týká zlepšení spojení mezi Libereckým, Středočeským krajem a Prahou.

Novinkou je, že začne jezdit vlak mezi Mladou Boleslaví, Českou Lípou a Rumburkem. Další jsou autobusové linky, které spojí jednotlivá města našeho kraje s Prahou.

Čtěte také

Například mezi hlavním městem, Mladou Boleslaví a Turnovem budou jezdit po celý týden každou hodinu tři autobusové linky. Z Turnova budou pak pokračovat do Tanvaldu nebo Semil a do horských středisek v Harrachově, Horních Mísečkách a Rokytnici nad Jizerou. Také mezi Prahou a Jabloncem nad Nisou bude autobus jezdit každou hodinu. Zhruba každé dvě hodiny pak bude linka pokračovat do Harrachova a Rokytnice nad Jizerou.

Mezi Prahou, Mělníkem, Českou Lípou a Novým Borem bude po celý týden každou hodinu jezdit linka číslo 400. Ve špičkách nasadí dopravce i posilové spoje, které zkrátí interval na půl hodiny. Některé ze spojů pak budou ještě zajíždět do Varnsdorfu nebo Cvikova.

Mezi Prahou, Mladou Boleslaví a Libercem bude zhruba každou hodinu ve špičkách a každé dvě hodiny ve všední dny i o víkendu jezdit linka 345. Autobusy budou bezbariérové a budou jezdit i v neobvyklých časech, například z Černého Mostu v Praze až 25 minut po půlnoci.

Cestující najdou nové jízdní řády na webu společnosti Korid LK, která koordinuje dopravu v Libereckém kraji. „Tam si mohou stáhnout každý jízdní řád. Zároveň už je možné najít spojení v celostátním vyhledávači idos.cz a také připravujeme prodej knižních jízdních řádu,“ doplnil jednatel Koridu Otto Pospíšil.

Cestující také můžou poslat email na adresu info@korid.cz nebo zavolat na centrální dispečink a na zákaznické centrum Idolu.

Spustit audio

Související