V Liberci začala předvánoční část sbírky Pozvedněte slabé

29. listopad 2004
Zprávy

Nadace Euronisa v tomto předvánočním čase opět sbírá peníze určené na pomoc slabým a potřebným. Jedná se o prosincovou část 2. ročníku sbírky "Pozvedněte slabé!" Dárci mohou přispět do pokladniček hlídaných studenty, učni a skauty v deseti městech Libereckého kraje a Šluknovského výběžku.

Časově neomezenou sbírku Pozvedněte slabé! na pomoc týraným a opuštěným dětem, tělesně a mentálně postiženým a starým a opuštěným lidem vyhlásila nadace loni v prosinci. Zatím se na jejím účtu sešlo kolem 570.000 korun. Během celého roku je možné do sbírky přispívat na zvláštní účet u HVB banky 705 705 705/2700. Darovat peníze lze i posláním SMS zprávy ve tvaru DMS Euronisa na číslo 87777 - odesilateli se odečte z účtu 35,70 koruny. Do sbírky půjde z této částky 27 korun.

Na Liberecku bude výtěžek sbírky určen Oblastní charitě v Liberci na Domov pro matky s dětmi v tísni, občanskému sdružení Reva, které zajišťuje asistenční službu pro seniory a pro Fokus My-Klub, na vybavení Domu na půli cesty pro dlouhodobě duševně nemocné. Podobně jsou i v dalších městech vybrány organizace, které si výtěžek sbírek rozdělí, celkem jich je 21.

Prosincovou část sbírky podpořil také známý liberecký herec František Peterka. Dvaaosmdesátiletý herec se sám ještě potýká s následky těžkého úrazu, který před několika lety utrpěl, když do něj na procházce najel automobil. Nyní se legendární představitel Krakonoše pomalu znovu zapojuje do veřejného života.

Spustit audio