V Liberci odstartuje kulturní Léto na náměstí, letos bez baru a umělé písečné pláže

29. červen 2022 09:31

Ve čtvrtek 30. června začne před libereckou radnicí prázdninový kulturní program Léto na náměstí. Až do začátku září se tam budou konat kulturní a společenské akce, například koncerty nebo divadelní představení. Na rozdíl od minulých let ale nebude na náměstí umělá písečná pláž ani bar.

Čtěte také

Léto na náměstí město Liberec organizuje už několik let, odstartuje 30. června a potrvá do 3. září. Po celé prázdniny se budou před libereckou radnicí konat různé společenské i kulturní akce. Bylo tomu vždy přizpůsobené i prostředí, v minulých letech si mohli lidé například posedět na písečné pláži přímo na náměstí, nebo v baru od výrobce destilátů.

Letos ale vedení města chce, aby prostředí bylo komornější a víc odpovídalo historickému charakteru centra města. „Neuvidíte na náměstí bar, to jsme nepřipustili z různých důvodu, například pohled na radnici s barem nebyl zrovna ten, kterým bychom turistům chtěli nechat v paměti, chceme jít nějakým tradičnějším způsobem,“ vysvětlil primátor Liberce Jaroslav Zámečník ze Starostů pro Liberecký kraj.

Program libereckého Léta na náměstí je na stránkách města.

autoři: Jana Švecová , Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související