V Liberci nepojede od čtvrtka víc než pětina spojů MHD

24. březen 2020

Kvůli úbytku cestujících i omezování výroby nepojede v Liberci více než pětina spojů Městské hromadné dopravy. Opatření platí od čtvrtka 26. března až do odvolání.

Bez náhrady proto Dopravní podnik měst Liberec a Jablonce nad Nisou zrušil linky č. 33, 34, 35, 36 a 37 do Průmyslové zóny Jih, školní linky č. 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 a noční linky č. 90, 91 a 92. V celé MHD Liberec dochází k ukončení provozu v cca 23 hodin. Hromadný rozjezd linek MHD z terminálu Fügnerova s garantovaným přestupem cestujících se posouvá z 23:20 na 22:40.

Informace o jednotlivých jízdních řádech najdete ZDE

„Nastavenou dočasnou změnou jízdních řádů reagujeme na významný úbytek cestujících v MHD a nutnost snížení nákladů společnosti," doplnil předseda představenstva DPMLJ Ing. Michal Zděnek. Téměř beze změn podle něj zůstal jen víkendový rozsah městské dopravy. Provoz ale bude stejně jako ve všedních dnech zkrácený do 23:00.

Podrobnosti cestující najdou na stránkách dopravce. Tramvajový provoz v Liberci čeká od čtvrtka redukce o 23 procent spojů. Na linkách 2 a 3, které jezdí z Lidových sadů až pod Ještěd, prodlouží dopravní podnik interval mezi spoji ze současných šesti až osmi minut na deset minut po celý den.

Na lince 5 a 11 do Vratislavic nad Nisou a Jablonce nebudou jezdit ranní a odpolední posilové spoje linky 5 a po celý den budou tramvaje jezdit v patnáctiminutovém intervalu. Z Vratislavic do Jablonce jezdí už od minulého týdne kvůli rekonstrukci v Jablonci místo tramvají autobusy.

Autobusových spojů bude od čtvrtka jezdit v Liberci o 21 procent méně. S výjimkou školních linek a linek do průmyslové zóny, které dopravní podnik zruší, prodlouží na většině ostatních linek intervaly mezi spoji.

U jedné z nejvytíženějších linek 12 na Broumovskou a do Zeleného Údolí se interval ve špičkách prodlouží z pěti až sedmi minut na osm minut a mimo špičky z 12 na 15 minut. U vytížených linek 13, 24 a 26 do Doubí se interval v ranní špičce zvýší ze sedmi na deset minut a dopoledne pak budou autobusy jezdit každou čtvrthodinu místo 12minutového intervalu.

autor: reČRoL | zdroje: ČTK , DPMLJ
Spustit audio

Související