V Liberci dnes začínají regionální ozvěny Febiofestu

22. září 2020 14:11

V libereckém kině Varšava dnes začnou regionální ozvěny Febiofestu. Slavnostní zahájení organizároři chystají na osmnáct hodin. Festivalové projekce budou také ve středu i ve čtvrtek.

 „Festival zahájí jeho ředitel Kamil Spáčil. Uvede polský film Corpus Christie. My jsme rádi, že Febiofest letos uvádíme. Je to prestižní mezinárodní festival, a přestože jsme tady v improvizovaných podmínkách, tak jsme rádi, že ho tady můžeme uspořádat,“ uvedl Ondřej Pleštil, ředitel spolku Kino Varšava, který o prostory kina pečuje.

Ozvěny letošního Febiofestu pokračují ve středu 23. září od 19:00, kdy kino Varšava uvede snímek Disco. Ve čtvrtek 24. září ve stejný čas pak film Služebníci.

Dobrovolníci ze spolku se biografu otevřenému v roce 1908 snaží alespoň částečně vrátit jeho původní podobu. Během letní uzavírky tam odpracovali stovky hodin. Opravili například balkon, nainstalovali historické lustry i sklápěcí sedačky ze šedesátých let minulého století. Částečně zprovoznili také topení. Více o rekonstrukci nejstaršího kamenného kina v Liberci se dozvíte v přiložené reportáži.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související