V Jižní Koreji si liberecké děti připadaly jako popové hvězdy, říká sbormistryně Severáčku

15. listopad 2018 09:13

Liberecký pěvecký sbor Severáček se před nedávnem vrátil z třináctidenního turné po Jižní Koreji. Členové sboru si přivezli spoustu různých zážitků.

Třicet mladých zpěváků s doprovodem doletělo do desetimilionového hlavního města Soulu známého svými mrakodrapy i buddhistickými chrámy. Sbor prezentoval naši zemi širokým repertoárem v češtině, angličtině, ale i korejštině na patnácti koncertech.

Potlesk neustával. Nemohli odejít z jeviště

„Zpívali jsme tam v mnoha krásných sálech, třeba i na radnici nebo v nemocnici, vrcholem byl koncert pro tisíc učitelů hudby z celé Koreje. Bylo tam úžasné a nesmírně vřelé publikum, u jednoho koncertu jsme se nemohli dostat z jeviště,“ popisuje sbormistryně Silvie Pálková. Hudební zážitky si ze zahraničí přivezla nejenom ona, ale i samotné děti.

„Největší zážitek byl koncert na vysoké škole. Jejich odezva, nadšení – to chytlo za srdce.“
Honza, zpěvák Severáčku, 15 let

Liberecký Severáček si přivezl zážitky z daleké Jižní Koreje

Podepisování a focení selfie nebralo konce

Členové sboru si užili i poznávání země, ochutnávali korejskou gastronomii a dokonce i vyzkoušeli místní tradiční oděvy. A po skončení koncertu si mohli připadat jako popové hvězdy, říká Silvie Pálková: „Ve foyer jsme se dlouho fotili a podepisovali, dělali selfie a nebralo to konce.“

Letošní sezóna Severáčku je plná výzev. Do konce roku budou děti zpívat ještě třikrát v pražském Rudolfinu s Českou filharmonií.

V Jižní Koreji byl Severáček už potřetí. A pro velký úspěch prý pozvání platí i na další léta.

autor: Lucie Fürstová

Související