V jabloneckém muzeu skla a bižuterie tvoří návštěvníci vánoční ozdoby

24. listopad 2013

Jablonecké muzeum skla a bižuterie se pro dnešek stalo velkou tvůrčí dílnou. Účastníci, respektive spíše účastnice pravidelných bižuterních kurzů se tam učí vyrábět netradiční vánoční ozdoby.

Návštěvnice dostaly skleněný svícen a na ten si naplétají a navlékají hvězdičky z rokajlů, korálků a bižuterních perlí. Korálky jsou v bílé a stříbrné barvě, připomínají sníh a svícen díky nim vypadá hezky vánočně.

Účastnice kurzu musí být šikovné a hlavně trpělivé, protože vyrobit vánoční svícen ověnčený korálky trvá více než 4 hodiny.

Tvůrčí kurzy v muzeu bižuterie jsou velmi oblíbené. Konají se několikrát do roka, dnes už jde o více než desátý kurz, který zde proběhl, a účastnilo se ho 27 žen.

Další tvůrčí dílny se budou konat už za dva týdny, kdy budou na programu opět vzhledem k zimnímu času vánoční ozdoby, konkrétně perličkami a korálky zdobené vánoční koule.

Kdo má raději motivy květin, může si počkat na jarní kurzy, kdy se budou vyrábět náramky se zdobením ve tvaru květin, například bledulí a sněženek.

autor: sas
Spustit audio