V jablonecké ulici U Přehrady se na jaře chystá oprava za 17 milionů korun

Dopravu v Jablonci nad Nisou letos zkomplikuje rekonstrukce ulice U Přehrady, která je součástí krajské silnice třetí třídy. V plánu je oprava křižovatky u Jablotronu a společnosti ABB.

V příštím roce na stavbu naváže oprava samotné ulice U Přehrady až po křižovatku s Palackého ulicí, kterou stavbaři modernizovali už v loňském roce. “Investorem akce je Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou se bude podílet na úpravě chodníků, veřejného osvětlení a vegetace,” řekl náměstek hejtmana Jan Sviták (Starostové pro Liberecký kraj).

Zakázku na rekonstrukci, která včetně DPH vyjde bezmála na 17 milionů korun, získala společnost COLAS CZ. Práce by měly trvat od dubna do září. “Cena je zhruba o tři miliony nižší, než byl původní odhad. Liberecký kraj přijde stavba na 13 milionů, město přispěje necelými čtyřmi miliony. Pevně věřím, že se začne stavět už na jaře, závisí to ale ještě na projednání dopravně inženýrského opatření,” doplnil Sviták.

Součástí stavby je podle hejtmanova náměstka nejen oprava povrchu silnice a napojení na areál společnosti ABB. “Primárně nám jde o zvýšení bezpečnosti v lokalitě, dojde také k přemístění autobusových zastávek nebo ke změně vjezdu do tamních firem. Podél silnice vzniknou také nové chodníky, veřejné osvětlení a zeleň,” dodal.

Na letošní rok připravil podle Svitáka Liberecký kraj podobně jako loni silniční stavby zhruba za miliardu korun. Ve vlastním rozpočtu má na tyto investice 271 milionů korun, dalších 155 milionů by měl získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) a počítá s 364 miliony korun z evropských fondů.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související