V Dubé překazili tradiční výlov ryb raci

5. listopad 2011

Výlovy rybníků jsou na podzim v plném proudu. V řadě měst a obcí je výlov velkou událostí. Na ryby v sítích se těšili také obyvatelé Dubé na Českolipsku. Tam se ale nakonec výlov rybníka konat nebude. Překazili ho totiž raci.

Výlov letos opravdu nebude. Jak už místní obyvatel, pan Petr, naznačil, je to kvůli rakům, což potvrzuje také ekoložka z městského úřadu v Dubé, Zuzana Martínková.

Místní lidé jsou trochu zklamaní, výlov rybníka patří přeci jenom k podzimním tradicím. Že tuhle společenskou událost pro letošek takříkajíc překazili raci a škeble mrzí také místního rodáka Karla, který se na výlov chystal se svými dětmi.

Rybník v Dubé lidé rádi navštěvují nejen během výlovu ryb, ale také v létě. Budou se v něm vlastně lidé moci ještě někdy koupat, když v něm žije tolik vzácných živočichů?

Vraťme se ale ještě k podzimnímu výlovu, že se nekoná je sice prý škoda, ale obyvatelé berou celou situaci pozitivně a s humorem. A pan Petr má dokonce už nápad, jak raky využít. Z raků uvařit polévku, řečeno samozřejmě s nadsázkou.

autor: sas
Spustit audio