V České Lípě vybrali nejlepší učitelku letošního roku. Speciální ocenění dostala i vychovatelka

19. červen 2021

Na titul Českolipský pedagog roku, který město Česká Lípa uděluje už přes 10 let, bylo letos nominováno 15 pedagogů. Nejlepší učitelkou za rok 2021 se stala Vratislava Pluhařová ze ZŠ Sever.

Nejlepší učitelka roku 2021

Vratislava Pluhařová učí na českolipské škole především angličtinu, její žáci pak prý nikdy nemají problém se zvládnutím učiva na středních školách. Ačkoliv je náročná a důsledná, její žáci ji mají moc rádi. Podle ředitele Základní školy Sever Pavla Černého je to proto, že s dětmi jedná upřímně a má také velký smysl pro humor.

Českolipským pedagogem roku 2021 se stala PaeDr. Vratislava Pluhařová ze ZŠ Sever

„Její působení na naší škole není pouhou prací v zaměstnání, vždy přidá navíc něco, co není tzv. v popisu práce – životní jiskru, to, co dělá život příjemným, zábavným, smysluplným, to, co ostatní vždy obohatí. Já osobně si paní Pluhařové velmi vážím pro její obrovský všeobecný přehled. S paní učitelkou si můžete popovídat prakticky o všem a vždy se dozvíte něco nového. Důvodem jejích širokých znalostí je láska ke knihám a také k historii. Přestože nikdy historii nestudovala, její znalosti českého i evropského středověku jsou fenomenální,“ uvedl mimo jiné ve svém nominačním dopise ředitel Pavel Černý. Vratislava Pluhařová dostala kromě pamětní plakety i finanční částku 10 tisíc korun.

Speciální ocenění za práci v zařízení pro děti zaměstnanců kritické infrastruktury si převzala vychovatelka Pavlína Víchová ze ZŠ Špičák

Nejlepší vychovatelka roku 2021

Speciální ocenění za práci v zařízení pro děti zaměstnanců kritické infrastruktury si letos převzala vychovatelka Pavlína Víchová ze ZŠ Špičák. Ta se ve školství pohybuje 36 let a podle svých kolegů je pracovitá, flexibilní, spolehlivá. Všechny zadané úkoly a jakékoliv nečekané situace řeší efektivně a bez zbytečných řečí. Pavlínu Víchovou město ocenilo skleněnou plastikou od sklářského umělce Jiřího Pačinka.

autor: reČRoL | zdroj: Město Česká Lípa
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.