V 17 letech patří k velkým talentům severské kombinace. Teď mu situaci ale komplikuje nemoc

12. červenec 2022

Jiří Konvalinka reprezentuje libereckou Duklu, ale pochází z Harrachova, kde také žije. Má za sebou nejúspěšnější sezónu kariéry, kvůli infekční nemoci si ale teď musí od sportu odpočinout.

Redaktor Pavel Petr při rozhovoru se skokanem Jiřím Konvalinkou

Je mu sedmnáct let a patří k velkým talentům severské kombinace. Jiří Konvalinka má za sebou nejúspěšnější sezónu kariéry. Na olympijském festivalu mládeže získal stříbro, na juniorském mistrovství světa vybojoval 12. místo. Za dobrými výsledky, jak přiznal v rozhovoru s Pavlem Petrem, stála také psychická pohoda.

„Měl jsem na to speciálního kouče, na psychiku, a s ním jsem děla speciální cvičení a to mi pomohlo, cítil jsem, že jsem to potřeboval,“ vysvětlil Jiří Konvalinka. „Když se nedaří, záleží, jak na to zareagujete, a já jsem na neúspěchy reagoval špatně a hodně mě to shazovalo, profesionální sport je i o tom, jak na neúspěch zareagujete,“ dodal.

Proč se musí Jiří Konvalinka teď hodně šetřit? A kdy se znovu vrátí k plnému tréninku? V sezóně ho totiž čeká tradiční vrchol v podobě mistrovství světa v Kanadě. Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související