Úmrtí ženy nalezené v Rovensku vyšetřuje policie jako násilný trestný čin. O pomoc žádá i veřejnost

Kriminalisté v Libereckém kraji žádají veřejnost o pomoc při vyšetřování případu smrti pětatřicetileté ženy. Její tělo policie našla po několika dnech pátrání v pondělí v Rovensku pod Troskami.

Soudní pitva podle policejního mluvčího Vojtěcha Robovského prokázala, že žena měla na těle zranění, která jí mohla způsobit jiná osoba. Ve věci nyní probíhá prověřování pro podezření z násilného trestného činu.  

„Kriminalisté v této souvislosti žádají případné svědky, kteří ženu odpovídající popisu spatřili v nočních hodinách ze soboty na neděli 26. července, nebo mají důležité informace k okolnostem jejího úmrtí, aby se obrátili na nejbližší útvary Policie České republiky, případně aby se policistům ozvali prostřednictvím linky 158,“ vyzval veřejnost  Vojtěch Robovský.

Žena byla naposledy spatřena v sobotu 25. července kolem 23. hodiny, když odešla z restaurace U Alenky v Rovensku pod Troskami. Byla 175 centimetrů vysoká, tmavovlasá, střední postavy. Na sobě měla tříčtvrteční světle modré volné kalhoty bez kapes. Na nohách páskové boty šedé barvy a černé tílko s nápisem Killer cobra. Přes ramena mohla mít přehozený červený svetr. Žena také nosila dioptrické brýle, ale podle vyšetřovatelů v době svého odchodu z restaurace nemusela mít na očích.

autoři: Tomáš Tesař , reČRoL | zdroj: Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje
Spustit audio

Související