Umělecká díla darovaná do letošní benefiční aukce Nadace Euronisa jsou vystavena v Oblastní galerii v Liberci

13. listopad 2022 10:02

Až do 17. listopadu si mohou lidé v liberecké Oblastní galerii prohlédnout díla, která se budou v sobotu 19. listopadu dražit v benefiční aukci Nadace Euronisa. Připravených je 180 uměleckých předmětů, které darovalo 139 výtvarníků. Cílem aukce je získat finanční prostředky a podpořit jimi ještě letos projekty neziskových organizací působících v sociální oblasti.

Tradiční dobročinná dražba uměleckých děl se konala naživo naposledy v roce 2019, poslední dva roky pak byly kvůli proticovidovým opařením jen online. Jak to bude letos?

„Je to první pilotní ročník, kdy chceme vyzkoušet kombinaci obojího. Fyzickou aukci v sále a paralelně s tím i aukci online prostřednictvím internetu. Poslední dvě aukce, které se konaly jen online, byly úspěšnější než ty předchozí, čistě sálové,“ vysvětlila Noemi Martinová, ředitelka Nadace Euronisa.

Za čtvrtstoletí, co se benefiční aukce liberecké Nadace Euronisa konají, už vynesly téměř 18 milionů korun. Peníze šly na podporu práce neziskových organizací v sociální oblasti z Libereckého kraje a Šluknovského výběžku.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související