Udělat někomu radost a ještě přispět dobré věci: Benefiční aukce Nadace Euronisa je na internetu

20. listopad 2020 16:57

Díla Jiřího Ryby, Vladimíra Komárka, Tomáše Bíma a dalších nabídne liberecká Nadace Euronisa v sobotu 21. listopadu na benefiční aukci. Její 24. ročník je kvůli epidemické situaci na internetu, na aukčním portálu Prague Auctions. Výtěžek nadace rozdělí mezi potřebné.

Malby a grafiky, ale i skleněné a kovové plastiky, které věnovalo 125 českých umělců, pomůžou sociálně slabým, seniorům, nebo rodinám s dětmi v Libereckém kraji a Šluknovském výběžku. 180 umělci věnovaných děl vydraží Nadace Euronisa na své benefici v renomované internetové aukční síň Prague Auctions. Aukce začne v sobotu 21. listopadu ve 14:30, zájemci se na ni můžou zaregistrovat i předem.

Čtěte také

Nadace Euronisa letos pořádá tuto aukci už po 24., za dobu existence se na aukcích vybralo 16 000 000 a výtěžek se rozdělil mezi neziskové organizace, které pomáhají lidem. „Vážně jsme letos uvažovali o tom, že letošní aukci vůbec nebudeme pořádat, pak nám ale došlo, že opravdu ty neziskové organizace potřebují pomoct a že pro ně bude důležitá každá koruna, kterou získáme a kterou hned rozdělíme,“ říká ředitel Nadace Euronisa Petr Dušák. „Lidé si mohou samotná díla prohlédnout na stránkách pragueauctions, je to aukční portál, na kterém se i ta díla budou dražit,“ přibližuje. „Každý, kdo se tímto způsobem zapojí, tak nejen, že si může vydražit krásné dílo a pořídit třeba krásný dárek pod stromeček někomu blízkému; současně pomůže těm, kteří to potřebují,“ dodává Petr Dušák.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související