Účastníci festivalu u Máchova jezera dnes narazí na policii, která kontroluje alkohol a drogy za volantem

Policie řešila na festivalu taneční hudby u Máchova jezera 59 drogových deliktů. Dnes se soustředí na bezpečnost a plynulost provozu a kontroluje řidiče, zda nejsou pod vlivem drog. Informovala o tom policejní mluvčí Ivana Baláková.

Festival Mácháč Forever začal v pátek odpoledne. Od té doby policisté řešili v souvislosti s drogami 51 přestupků a osm trestných činů. Přestupky vyřešili na místě blokovou pokutou, lidem podezřelým z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu hrozí v případě pravomocného odsouzení až roční pobyt ve vězení. Mezi objevenými drogami převládala marihuana, někteří měli u sebe kokain, pervitin či extázi.

„V průběhu soboty jsme přistihli za volantem dva řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho pod vlivem drog, z čehož se všichni provinilci budou zodpovídat ve správním řízení,“ řekla mluvčí. V autokempu Klůček, kde jsou ubytovaní návštěvníci festivalu, v sobotu někdo odcizil věci ze dvou nezajištěných stanů a z jednoho neuzamčeného karavanu. V rukách zloděje či zlodějů skončila elektrická koloběžka, chytré hodinky, mobilní telefony, drobná elektronika a peníze v hotovosti. Vzniklou škodu oznamovatelé vyčíslili celkem na 50 tisíc korun.

Policisté dnes dohlížejí na to, aby motorizovaní návštěvníci vracející se domů z festivalu neřídili pod vlivem alkoholu ani drog.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související