Ublížili jste si doma během home office? Může za to zaměstnavatel! Radíme, jak je to s odpovědností za škodu v zaměstnání

9. březen 2015

V zákoníku práce je zvláštně upravena otázka náhrady škody na rozdíl od Občanskoprávního zákoníku. Vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli jsou totiž specifické, a proto se řeší podle jiných pravidel. V čem je ten základní rozdíl? Radí Tomáš Liškutín z portálu Spotřebitel.net.

Nejpatrnějším rozdílem je to, že škoda zaměstnance je určitým způsobem limitována na rozdíl od toho, když způsobíte škodu v občanském životě.


Výše odpovědnosti zaměstnance
Pokud porušíte povinnost z nedbalosti, odpovídáte maximálně 4,5násobkem platu. Bez ohledu na výši škody. Pokud porušíte povinnost informovat o škodě včas, odpovídáte 3násobkem platu. Pokud škodu způsobíte úmyslně (např. krádeží) nebo pod vlivem drog, hradíte celou její výši. Pokud jste uzavřeli dohodu o hmotné odpovědnosti, případně o společné odpovědnosti, může se odpovědnost lišit.

„Zaměstnanci odpovídají zaměstnavateli za porušení svých povinností, pokud je zavinili a pokud se tak stalo při plnění pracovních úkolů nebo v souvislosti s ním.“ Ale pozor na slova.

Pracovní povinnosti

Jsou to nejenom povinnosti, které má zaměstnanec uvedeny v pracovní smlouvě nebo v popisu práce. Ale také všechny povinnosti, které vyplývají z vnitřních předpisů toho zaměstnavatele a i ty, které dostane pokynem od svého nadřízeného.

Zavinění

„Zavinění“ musí být ve formě nedbalosti nebo úmyslu. To znamená, pokud tam nebyla ani nedbalost ani úmysl, ale například vnější vliv (např. počasí – sníh, led), tak za takovou škodu zaměstnanec neodpovídá.

Plnění pracovních úkolů

„Při plnění pracovních úkolů“ znamená v práci. „Když se dřív došlo do fabriky a odpracovala se směna, tak to bylo jasné, ale v dnešní době probíhá řada aktivit, které nejsou třeba na pracovišti jako teambuildingová aktivita, home office a tak dále,“ připomíná Tomáš Liškutín.


Pokud uzavřete dohodu o hmotné odpovědnosti, za svěřené věci odpovídáte v plném rozsahu. Ať už se jedná o peníze, kolky, šperky nebo nějaké zásoby materiálu, počítač, mobil. Taková dohoda musí být uzavřena písemně.

„Takže se potom musí zkoumat v rámci konkrétního případu, jestli třeba ta teambuildingová aktivita byla organizována ze strany zaměstnavatele, nebo jestli se zaměstnanci sami dohodli, že po práci si udělají třeba turnaj mezi dvěma společnostmi.“

Home office

Co se týče home office, tak tam není důvod, proč by se nemělo jednat o pracovní úraz. Pokud činnost souvisela s výkonem práce. „Pokud během home office doma myjete okna a spadnete, tak za to zaměstnavatel nenese žádné náklady a náležitosti s tím spojené,“ upozorňuje Liškutín.


Dohoda o společné odpovědnost zaměstnanců se uzavírá, pokud je na pracovišti tým lidí a svěřené věci má pod kontrolou aspoň jeden z nich. Když inventura zjistí schodek, tak se poměrně rozdělí mezi zaměstnance podle výše jejich výdělku. Zástupce a vedoucí ručí dvojnásobkem platu, řadoví zaměstnanci hradí škodu jenom do výše jednoměsíčního výdělku.

Povinnost informovat o hrozící škodě

Zaměstnanec má povinnost informovat zaměstnavatele o hrozící škodě. Pokud je to bezprostřední škoda a je to v jeho silách, měl by proti škodě zakročit. Pokud k tomu použije nějaké přiměřené prostředky, které zničí, tak za to zničení neodpovídá.

„Kdyby ale škodu neoznámil a ani nezakročil, musel by se zaměstnavateli na vzniklé škodě podílet,“ varuje Liškutín. Finanční limit odpovědnosti je zde ale nižší než u škody, kterou sám způsobí, ať už úmyslně, neúmyslně nebo z nedbalosti.

Čtěte také

Dotazy posluchačů

osoba
--------------------
Dobrý den, já volám z Vyškova z Moravy. Jenom tak, asi to nebude k tomu patřit, ale v jakém případě může dát zaměstnavatel výpověď, ptám se, když něco rozbije nebo za hrubé porušení pracovní kázně, to je ten paragraf 53, za jakých podmínek to může dát?

Tomáš LIŠKUTÍN, advokát spolupracující se sdružením Spotřebitel.net
--------------------
U té výpovědi záleží na tom v jaké intenzitě porušila tu povinnost, z které vznikla škoda a jak ta škoda byla velká, případně jakou měrou ohrozila provoz toho zaměstnavatele. Ony jsou tam vlastně tři případy. Pokud je to méně závažné porušení povinnost, tak tam správně uvádíte, že za prvé by tam měla být písemná výtka a musí být alespoň tři po sobě, přičemž mezi buď prvním a druhým porušením nebo druhým a třetím porušením dostane ten zaměstnanec písemnou výtku, v čem ten zaměstnavatel spatřuje to porušení pracovní povinnosti. A pak, pokud se ten zaměstnanec teda dopustí minimálně těch tří porušení v rámci šesti měsíců, tak může dostat výpověď bez odstupného. Pokud by se jednalo o nějaké závažné porušení pracovních povinností, zejména pokud by například porušil zaměstnanec BOZP a způsobil škodu na zdraví jinému zaměstnanci, tak tam je možné i bez té písemné výtky dát výpověď bez odstupného. A pokud by to bylo nějaké zvlášť hrubé porušení pracovních povinností, například kdyby ta škoda vznikala přímým nebo nepřímým útokem toho zaměstnance na majetek, buď, že by přímo teda si odebíral některé věci a považoval je za své z toho pracoviště. Nebo něco sabotoval, nebo si označil příchod do práce a pak si celou směnu vyřizoval svoje záležitosti a pak si fiktivně označil odchod, což je útok taky na majetek zaměstnavatele, protože vlastně podvodem chce získat mzdu za neodpracovanou směnu, tak tam je možné dát dokonce okamžité zrušení pracovního poměru a ten pracovní poměr končí doručením takového dokumentu.

osoba
--------------------
Pokud manželka dostane takovou výpověď, nebude mít nárok na podporu v nezaměstnanosti

Tomáš LIŠKUTÍN, advokát spolupracující se sdružením Spotřebitel.net
--------------------
Je to důležitý aspekt, proto je lepší jak z pohledu zaměstnance, tak z pohledu zaměstnavatele se například v takové situaci domluvit na rozvázání pracovního poměru dohodou, kde se takový důvod neuvede, což zaměstnanci umožní čerpat podporu v nezaměstnanosti a na druhé straně zaměstnanec může být vstřícný vůči zaměstnavateli a domluvit se s ním i na nějakém reálném splátkovém kalendáři, že mu tu škodu uhradí, to je vlastně takové fér a vstřícné řešení z obou dvou stran.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je NEWTON Media, a.s. Texty neprocházejí korekturou.

Ostatní záznamy poraden najdete v iRadiu v Dopoledni s Dvojkou.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio