Turnov: Sloučenou školu si přejí rozdělit nejen studenti a učitelé. Vedení školy je proti

4. březen 2016

Obchodní akademie, hotelová a střední odborná škola v Turnově byla sloučena ze dvou škol před šesti lety. Sloučení středních škol se ale podle turnovské radnice nezdařilo. Vedení radnice v Turnově se líbí nápad jejich opětovného rozdělení.

V minulém roce se na Obchodní akademii, hotelové a střední odborné škole v Turnově sestěhovaly z ekonomických důvodů všechny třídy ze dvou budov do jedné. Následovaly protesty studentů, učitelů, rodičů i turnovské radnice. Ředitelka sloučené školy poté některé třídy do původních prostor ve Zborovské ulici zase vrátila.

Nižší ročníky hotelové školy ovšem zůstaly v budově odborné školy v Alešově ulici. Přestože chtěly do ulice Zborovské, kde mají studenti k dispozici gastrodílny. „Na Alešovce to pro náš obor není vybavené. Určitě bychom my z hotelovky chtěli zpět sem,“ stěžují si studenti školy.

„My také stojíme o to, aby tam byly všechny ročníky hotelové školy, nabídli jsme slevy na nájmech, podle toho, kolik ročníků hotelovky se tam přesune,“ říká Tomáš Hocke, starosta Turnova. Pro rozdělení škol jsou i učitelé.

„Výhodou je to, že když jsou různé dotace, tak na ně můžeme dosáhnout,“ vysvětluje Milena Lednejová, ředitelka školy, která je proti návrhu. Podle ředitelky školy Mileny Lednejové sloučené školy znamenají také větší kvalifikovanost a zastupitelnost pedagogů. Rozhodnout by mohly říjnové krajské volby.

Spustit audio