Trojzemím v sobotu proběhne přes 800 závodníků. Poběží i děti a senioři

11. duben 2019

Rozhýbat nejenom rodiny s malými dětmi chtějí organizátoři závodu Alisy Běh trojzemím. Česko-německo-polským trojzemím se poběží tuto sobotu 13. dubna, účastnit se může každý – od batolat po seniory.

Před třemi lety pořadatelé chtěli připravit běh pro pár známých a jejich děti. Letos se bude závodu v areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou, který proběhne už tuto sobotu 13. dubna, účastnit přes 800 běžců. „Je to akce pro celou rodinu. Máme připravené tratě pro úplně nejmenší děti i pro dospělé běžce. Děti jsou rozdělené podle věku, máme závod pro dorostence. Svoji trať si tu najde opravdu každý,“ popisuje závod jeden z organizátorů Jindřich Sršeň.

Běh trojzemím láká rok od roku víc lidí

Obliba závodu postupně narůstá. V prvním roce se běhu zúčastnily přes dvě stovky běžců, z toho víc než polovina dětí. Loni už byla účast více než dvojnásobná. Letos se registrovalo přes 800 závodníků.

Běh na hranici tří států: Závodit můžou batolata i profíci

Malí závodníci na Alisy Běhu trojzemím 2017, stejně tak letos dostanou prostor k běžeckému závodění i ti nejmenší

Tuto sobotu 14. dubna si můžete v areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou užít netradiční běžecký zážitek – běh česko-německo-polským trojzemím.

Dětské trasy jsou odstupňovány od 50 metrů pro batolata až po juniorskou trať v délce 3600 metrů, dospělí mohou běžet buď 5, nebo 10 kilometrů a zároveň se můžou zúčastnit štafet na 2 x 5 kilometrů. Organizátoři připravili také běh na 1600 metrů, kterého se může účastnit úplně každý. „Nově můžou smíšené dvojice běžet také závod na pět plus pět kilometrů,“ dodává Sršeň.

Novinkou je také profesionální Irontime. Čipy budou nově umístněné přímo ve startovních číslech a po závodech zůstanou jejich účastníkům. To je posun oproti loňskému ročníku, kdy bylo nutné čipy vrátit pořadatelům.

Běh trojzemím není jen o sportovních výkonech, ale i o zábavě pro celou rodinu. „Na Kristýně bude zázemí a servis pro závodníky. Budeme mít připravený doprovodný program pro děti – skákací hrad, malování na obličej, bude dětská i dospělá tombola. Motto závodu je ‚Mámo, táto, pojď si hrát, s Multisportem sportovat, tak přijďte…“ láká na závod Sršeň.

Více informací o závodě najdete na webu, facebooku a můžete si taky prohlédnout fotky z minulého ročníku.

Nejde jen o sportovní výkony, ale o zábavu pro celou rodinu
autor: Český rozhlas Liberec

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.