Trenérka kickboxu z Jablonce si plní velký sen – vydává fantasy román

12. prosinec 2018

Křehká blondýnka Kateřina Hurtová z Jablonce trénuje kickbox, miluje svou rodinu i svého bulteriéra. Dnes si také plní velký sen – v Liberci křtí svůj první vydaný fantasy román.

Kateřina Hurtová psala příběhy už odmalička. Teď jí ale vyšel první román. Temnou hrdinskou fantasy pro dospělé nazvanou A v ní stín inspiroval jeden autorčin emotivní sen. Poté, co se jí zdál, napsala knihu během jediného měsíce. Příběh princezny Lilit je dobrodružstvím, kde současně hraje velkou roli i mateřské pouto.

Kateřina jako trenérka kickboxu

Svůj pracovní koutek má jablonecká spisovatelka na jídelním stole. „Moje hrdinky jsou bojovnice, od malička mám zakódovaný strach, že se nedokážu postarat o sebe a o své děti a s tím je právě spojeno to, proč trénuju bojové sporty,“ popisuje Kateřina, která už v dětství psala školní časopis a v dospělosti pak vytvořila i pohádku pro dcery.

Princezna, velitelka vojsk. Magie i dobrodružství

Hlavní hrdinkou fantasy pro dospělé je princezna Lilit, popisuje pisatelka: „Je velitelka vojsk. V knize se potýkáme s jejími vztahy – s její matkou i dětmi. Je tam spousta dobrodružství, bojů i nějaká magie.“ Zajímavé je, jak příběh, ale vlastně i celá kniha vznikla. „Na základě jednoho jediného snu, kdy žena procházela ledovým tunelem a kolem chodili nepřátelští lidé a ona se cítila strašně osaměle.“

Fantasy pro dospělé Kateřiny Hurtové z Jablonce

Kateřina Hurtová má doma v šuplíku další dva romány, které předcházely knize A v ní stín. I u nich věří, že je nakladatel jednou vydá.

Svou knihu pokřtí Kateřina Hurtová v libereckém knihkupectví Svět Jotunheim dnes 12. prosince v 18 hodin.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.