Tramvaje mezi Vratislavicemi a Jabloncem v sobotu od 7 do 17 hodin nepojedou

15. únor 2019 09:21

Tramvaj číslo 11 mezi libereckými Vratislavicemi a Jabloncem nad Nisou čeká v sobotu 16. února několikahodinová výluka. Potrvá od sedmi hodin ráno do pěti odpoledne.

Blízko kolejí totiž dělníci začnou s demolicí jednoho z domů, dopravní podnik proto částečně ruší provoz tramvají. Nahradí je autobusy, které pojedou podle platných jízdních řádů.

Jízdenky kupte předem

Změní se ale poloha některých zastávek. Třeba výstupní a nástupní zastávka v Jablonci nad Nisou bude v ulici Budovatelů před vjezdem do obratiště, tedy u budovy bývalé střední školy. Další změny připomíná mluvčí dopravního podniku Martina Poršová: „Zastávky Nový svět a Měnírna budou po dobu výluky obsluhovány. Zároveň bychom chtěli cestující upozornit, že ve vozidlech náhradní dopravy nebudou automaty na prodej jízdních dokladů, tudíž se na tuto cestu připravit předem.“

Omezení na lince č. 5

Dopravní podnik chystá v době výluky i omezení na lince číslo 5 – nepojedou dva ranní spoje, jeden s odjezdem z Rybníčku k Viaduktu a druhý z Viaduktu do Vratislavic nad Nisou.

Naopak dopravní podnik vypraví místo toho dva spoje mimořádné – jeden s odjezdem v 6:58 z Vratislavic směrem na zastávku Rybníček a druhý v 17:20 ve směru opačném – z Rybníčku do Vratislavic. Ti, kteří by chtěli svézt nízkopodlažními autobusy, by se měli informovat na provozním dispečinku o tom, kdy přesně je dopravce na tratě nasadí.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související