Traktor jako Brno!

19. říjen 2015

Nová soutěž, ve které můžete získat opravdu mimořádnou cenu - travní traktor Gardol v hodnotě více než 50 000 Kč! Pozorně poslouchejte a vyhrajte nového pomocníka pro celou rodinu!

Jak se do této soutěže zapojit? Protože chceme dát možnost opravdu všem zájemcům o tuto krásnou cenu tak máte na výběr hned několik možností.

Pokud patříte mezi naše pravidelné posluchače tak si jistě nenecháte ujít soutěž „Jak se u nás mluví“ (každý všední den ráno po 7. hodině) a nebo další ze soutěžních rubrik „Moravská srdcovka“ (každý všední den odpoledne po 15. hodině).

Všichni, kteří zvítězí v jednotlivých kolech těchto rubrik, automaticky postupují do závěrečného losování o hlavní cenu. Další možností je vyplnit webový soutěžní formulář, ve kterém musíte odhalit význam všech pěti uvedených nářečových moravských výrazů - viz níže.

Stejné otázky najdete také v tištěných soutěžních kuponech, pro které se můžete zastavit přímo na recepci rozhlasu (Beethovenova 4, Brno) a které také budeme rozdávat na různých našich akcích přímo ve vašem bydlišti (například při besedách s „Toulkami českou minulostí“ ve vašich knihovnách a podobně).

Důležité: všechny tyto varianty využijte do pátku 11. prosince 2015 do 18.00, po tomto termínu už nebude účast v soutěži „Traktor jako Brno“ možná. Každou z uvedených možností můžete využít jednou, celkem se tedy do soutěže můžete zapojit hned 4x.

Vítěze hlavní ceny – travního traktoru Gardol GTG 84 RB Hydrostat v hodnotě 53 990 Kč – vylosujeme v živém vysílání v pátek 18. prosince 2015.

Soutěžní formulář

 

Čtěte také

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.