Tisíce žáků a studentů se přišly seznámit s nabídkami škol i zaměstnanců

11. říjen 2019 15:26

Veletrh vzdělávání a pracovních příležitosti EDUCA MYJOB Liberec se letos koná už po třinácté. Je určen hlavně žákům základních a středních škol, studentům vysokých škol, absolventům a zkušeným zaměstnancům, kteří hledají nové výzvy a uplatnění.

Veletrh EDUCA MYJOB Liberec

Český rozhlas Liberec je mediálním partnerem veletrhu a tak se jeho návštěvníci mohli zastavit i u našeho do zelena vyzdobeného stánku a setkat se s moderátorkou Ivetou Kalátovou, která samozřejmě do vysílání vyzpovídala zajímavé hosty. U jejího mikrofonu byli i za organizátory veletrhu Mgr. Eva Friedrichová, ředitelka Odboru zaměstnanosti Úřadu práce České republiky pro Liberec, a za arénu Martin Trita.

Martin Trita ze SFM u mikrofonu moderátorky Ivety Kalátové

Dalším hlavním pořadatelem akce je tradičně Liberecký kraj. Ten na zahájení veletrhu zastoupil Mgr. Petr Tulpa, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

EDUCA MYJOB Liberec 2019

V rámci veletrhu také proběhla soutěž v prezentaci o nejlepší výstavní stánek. Za školy je Top vítězem Střední škola řemesel a služeb Jablonec nad Nisou, jako druhá se umístila Střední integrovaná škola Cheb, a třetí místo si odnesla Střední škola hospodářská a zemědělská Frýdlant v Čechách. Za firmy zvítězili výjimečně dva zástupci: společnost Knorr-Bremse a Lukov Plast.

autor: reČRoL
Spustit audio