Tipy na zajímavá místa Jablonce a Liberce nabízí nová mapa. Jmenuje se Direction

Novou mapu nabízejí pro tuto letní sezonu informační centra v Liberci a Jablonci nad Nisou. Mapa Direction vyšla nově už ve třetím vydání. První díl byl pro studenty, další pro rodiny s dětmi a ten nejnovější cílí na zvídavé návštěvníky.

Jak už z názvu vyplývá, jde o mapu, která turistům udává směr – společně ho hledali studenti a pedagogové Technické univerzity v Liberci spolu s místními obyvateli obou měst. Vznikla tak zajímavá sbírka klasických i méně tradičních tipů na výlety.

Kde trénuje Gabriela Koukalová nebo kam zajít na dobrou kávu

Máme tu taky secesní domy, snažili jsme se vyznačit také zajímavé čtvrtě – aby lidé věděli, že je lepší jít třeba tamtudy než druhou stranou...

Kromě klasických pamětihodností se zájemci dozvědí i o dalších místech, potvrzuje Radana Schaeferová z jabloneckého informačního centra: „Nabízí třeba běžecké trasy – kam si jít zaběhat, nebo místa, odkud je hezky vidět Ještěd, kam si zajít na kávu, zacvičit. Nebo se snažíme zapracovat naše místní speciality – třeba kde trénuje Gabriela Koukalová.“ Podobné je to v Liberci, kde jsou také tipy na místa s pěkným výhledem nebo doporučení na kavárny a cukrárny.

V mapách Direction nechybí ani tipy na zajímavé objekty a stavby ve městech. Turisté se prý často ptají na zajímavé domy – jsou proto i v novém plánku města, jak v Liberci, tak v Jablonci. „Máme tu taky secesní domy, snažili jsme se vyznačit také zajímavé čtvrtě – aby lidé věděli, že je lepší jít třeba tamtudy než druhou stranou,“ říká Schaeferová.

V Jablonci nad Nisou navíc pro letošní sezonu nově vyšla speciální brožurka, která mapuje vzácné vily ve městě. Jmenuje se Architektonický Jablonec nad Nisou a zájemci ji stejně jako mapu Direction dostanou zdarma v infocentrech.

Mapa Direction Liberec a Jablonec
autor: jch
Spustit audio