Tipy na víkend v Libereckém kraji: Porta v Jablonci, connect it! v Hrádku, Imjoy v Naivním a Den Země v zoo

Počasí o víkendu moc jarní nebude, i tak je v Libereckém kraji spousta možností, jak víkend strávit příjemně. Nabízíme několik tipů.

Severočeské předkolo Porty 2024

V sobotu 20. dubna se v  Klubu Na Rampě v Jablonci nad Nisou bude konat Severočeské předkolo letošní soutěže Porta. Soutěžní vystoupení přihlášených účastníků začnou ve 13 hodin, vyhlášení výsledků je naplánované na 19.30 a po něm, ve 20 hodin začne koncert jablonecké kapely Ladybirds.

Hrádecký connect it!

Brána Trojzemí v Hrádku nad Nisou pořádá 1. ročník multižánrové akce pro mládež s názvem connect it! Festival divadla, tance, hudby, slam poetry, filmových projekcí a tvořivých dílen začne v Domě kultury Beseda v Hrádku nad Nisou v pátek 19. dubna odpoledne a program potrvá až do soboty 20. dubna večer. Akce jsou připravené i v prostorách Výstavní síě Brána Trojzemí a hrádeckém kině. Podrobný program je zde.

Imjoy v Naivním

Divadelní spolek Imjoy odehraje v sobotu 20. dubna ve studiu Naivního divadla v Liberci celovečerní představení absolutně volné improvizace, které členové spolku popisují takto: „Z ničeho nic. A z ničeho všechno. No rules. No limits. Ta nejopravdovější improvizace, jakou jste kdy viděli.“ Začátek představení je v 19 hodin.

Den Země v Zoo Liberec

Liberecká zoologická zahrada připravila na sobotu 20. dubna program v rámci tradiční akce Den Země. Od 10 do 15 se návštěvníci zahrady budou moct zapojit do kvízu o ceny a projít si řadu zábavných a tvořivých stanovišť. Chovatelé a zoologové budou u vybraných zvířat odpovídat na otázky a odborní lektoři mají připravené komentované prohlídky zoo, včetně prohlídky zaměřené na historii liberecké zoo u příležitosti jejího 120. výročí otevření.

Před vstupem do zoo bude možné odevzdat vysloužilý, drobný spotřebič, za který dostane návštěvník dětskou vstupenku zdarma.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autor: reČRoL | zdroje: Hudební Studio Kokos , Město Hrádek nad Nisou , Imjoy , Zoo Liberec
Spustit audio

Související