Tereza Pergnerová o nové reality show: „Neexponuji se! Prožitky mi nikdo nevezme a dobré skuty nelze odestát,“ říká

14. prosinec 2016

Akce nový domov. Tak se jmenuje nová reality show s Terezou Pergnerovou – spolu se štábem bude jezdit za rodinami, které mají problém nebo jsou v tíživé situaci, aby jim udělala radost. Přiznává ale, že nemůže měnit příběhy lidí, protože ty si každý musí odžít takové, jaké jsou. „Pustíme tam malinko světla, poděkujeme a tiše zmizíme,“ přibližuje.

Nabídka na reality show ji velmi oslovila, protože, jak říká, když má práce i nějaký jiný smysl než televizní, tak je to pro ni fantazie. „Uvědomuji si, jak lidé žijí, co prožívají a že nikdo z nás není pupek světa,“ říká.

Čtěte také

Zatím jsou natočené pouhé dva díly reality show – jde svým způsobem o divácké referendum, kdy sám divák rozhode, zda by chtěl pokračování, nebo ne. Mohou se také přihodit obě dvě varianty. „V tomto smyslu mi to přijde spravedlivé, protože se neexponuji, co jsem udělala, za tím si stojím, prožitky už mi nikdo nikdy nevezme a ty dobré skutky se nemůžou odestát,“ dodává.

Odrazovým můstek pro Terezu Pergnerovou bylo opravdové dno. Klikněte na video!

Právě míra dobrého skutku je podle ní měřena dobrým úmyslem, a ten její je být u dobré věci a udělat někomu radost. „Že to zaznamenávají kamery, potom to převezme jiná společnost a prodá jako produkt, tak to už upřímně řečeno jde mimo mne,“ nastiňuje.

A jak vnímá sebe jako symbol mladé generace poloviny 90. let? „Vidím za tím Terezu se širokánským úsměvem, lidé mne ale přijali jenom takovou – byla to jenom ta rozesmátá Tereza,“ říká, ale zároveň upozorňuje, že když se dívá zpátky, tak by vše udělala stejně.


Tímto projektem bych chtěla říci, že to není žádná vada prožívat věci, které se neslučují se současným trendem žití a bytí.TEREZA PERGNEROVÁ O AKCI NOVÝ DOMOV

„Potřebovala jsem do bahna, na kolena, potřebovala jsem vyrůst – když se pohybujete v show byznysu, tak ten svět není příliš reálný, žijete ve vakuu, lidé klepají na ramena, ale defacto hovoříme o obchodu,“ upozorňuje s tím, že právě to potřebovala prožít, a odejít pryč – stát se nikým, aby se mohla znova postavit.

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autoři: pkr , prh
Spustit audio