Tepláková bohyně Zuzana Hubeňáková: Sama sebe neberu příliš vážně

7. únor 2018

Liberecká spisovatelka Zuzana Hubeňáková začala se psaním jako blogerka. V roce 2014 získala dokonce ocenění Blogerka roku. Dámu v kostýmku a v lodičkách ale nečekejte, Zuzana je totiž ve svých humorných fejetonech i na svém blogu Teplákovou bohyní. Co to vlastně znamená, zjišťovala naše redaktorka.

„Moje první kniha je souborem blogů, které vyšly na internetu a které ve mně vzbudily zájem o psaní, respektive mi nabily sebevědomí a zjistila jsem, že dětský sen napsat knihu a stát se spisovatelkou by mohl být reálný,“ popisuje Hubeňáková. Nejnovější publikací spisovatelky jsou Postřehy teplákové bohyně. „Začala jsem psát na mateřské, kdy jsem pochopila, že bohyní mohu být i v těch teplácích,“ vysvětluje pisatelka.

Libereckou spisovatelku Zuzanu Hubeňákovou můžete potkat i osobně, veřejnosti ze svých děl občas předčítá v Komunitním středisku kontakt v Liberci.

Aktuálně má Zuzana Hubeňáková rozepsanou jednu knížku. „Zatímco ty předchozí jsou souborem fejetonů, tahle by měla být souvislým příběhem.“ Publikace zatím nemá jméno, čtenáři se na ni můžou těšit letos na podzim.

„Sama sebe neberu příliš vážně, což mi v životě pomáhá překonávat překážky. Humor je můj způsob, jak se vypořádat se všemi nepřístojnostmi, které nás v životě potkají.“
Zuzana Hubeňáková

Než nová kniha vyjde, můžete si alespoň přečíst blog Zuzany Hubeňákové.

Pracovní - spisovatelský koutek Zuzany Hubeňákové
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.