Tenisté vyhráli baráž Davis Cupu v Indii, rozhodující bod získal Jiří Veselý

20. září 2015

Český daviscupový tým udržel příslušnost k elitní skupině týmové soutěže i pro příští rok. Rozhodující bod barážového utkání v Indii získal Jiří Veselý, který v souboji týmových jedniček napravil páteční zaváhání a Yukiho Bhambriho porazil jasně ve třech setech.

Prvních 40 minut zápasu mezi Jiřím Veselým a Yukim Bhambrim nabídlo velké množství chyb na obou stranách. Méně jich udělal český tenista, který ve čtvrté hře využil zaváhání Inda na servisu a získaný brejk využil k zisku první sady poměrem 6:3.

Česká jednička se i ve druhém setu prala s rolí favorita a těžkými podmínkami na kurtu v Dillí. Veselý musel tvrdě bojovat o každý svůj servis a Bhambri ho k brejkbolům příliš nepouštěl. Až za stavu 5:5 využil Veselý svou příležitost o a chvíli později se esem dostal do vedení 2:0 na sety.

V závěru zápasu se jasně projevil rozdíl 85 míst v žebříčku mezi oběma tenisty. Jiří Veselý méně riskoval a nechal Bhambriho, ať se množstvím chyb zbaví šancí na zvrat. První gem získal Ind až za stavu 0:4.

Jiří Veselý za dvě hodiny zvítězil 6:3, 7:5 a 6:2. Do české kabiny tak přinesl rozhodující třetí bod a poslední zápas, ve kterém měl za Česko nastoupit Lukáš Rosol, byl kvůli velkému vedru zrušen.

Český tým musel hrát baráž o udržení znovu po čtyřech letech kvůli květnové porážce od Austrálie. Ztráta příslušnosti k daviscupové elitě hrozila ČR po deseti letech, tým Jaroslava Navrátila ale hrozbu odvrátil čtvrtým vítězstvím nad Indií, se kterou ještě v historii neprohrál.

Baráž o účast ve Světové skupině tenisového Davisova poháru v Dillí:
Indie - ČR 1:3 po první nedělní dvouhře
Bhambri - Veselý 3:6, 5:7, 2:6.

autor: vman
Spustit audio