Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje

Vítěz 2021 v kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé či zpracované formě: Kysané zelí ve slaném nálevu

Kysané zelí ve slaném nálevu je další oceněnou Regionální potravinou Libereckého kraje. Zelí se vyrábí v Brništi a jeho výrobou provedl jednatel společnosti Samir Petr Matušík redaktora Jaroslava Hořeního.

Bílé hlávkové zelí se zpracovává v Brništi u České Lípy. Kysané zelí je zde vyráběno tradiční metodou nakládání za použití soli a kmínu, při kterém proběhne důležité mléčné kvašení. Tím se docílí zachování nutričně cenných látek a je docíleno charakteristické kyselé chuti.

Výrobce: SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.

Společnost byla založena v roce 2000 a navázala tak na tradici výroby kysaného zelí v Brništi. Zpracovává výhradně české hlávkové zelí, které se pěstuje v systému Integrované produkce zeleniny, což je produkce zeleniny vysoké kvality, která dává přednost ekologicky přijatelným metodám.

Spustit audio

Související