Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje
Vítěz 2021 v kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé či zpracované formě: Kysané zelí ve slaném nálevu
Kysané zelí ve slaném nálevu je další oceněnou Regionální potravinou Libereckého kraje. Zelí se vyrábí v Brništi a jeho výrobou provedl jednatel společnosti Samir Petr Matušík redaktora Jaroslava Hořeního.
Bílé hlávkové zelí se zpracovává v Brništi u České Lípy. Kysané zelí je zde vyráběno tradiční metodou nakládání za použití soli a kmínu, při kterém proběhne důležité mléčné kvašení. Tím se docílí zachování nutričně cenných látek a je docíleno charakteristické kyselé chuti.
Výrobce: SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.
Společnost byla založena v roce 2000 a navázala tak na tradici výroby kysaného zelí v Brništi. Zpracovává výhradně české hlávkové zelí, které se pěstuje v systému Integrované produkce zeleniny, což je produkce zeleniny vysoké kvality, která dává přednost ekologicky přijatelným metodám.
Související
-
Speciální webový portál se snaží pomoct regionálním výrobcům v Libereckém kraji
Nový webový portál lksobe.cz se snaží propojit regionální výrobce se zákazníky. Na jednom místě tak najdete zemědělce, klenotníky nebo tradiční řemeslníky.
-
„Liberecký kraj sobě": Nový portál s nabídkou regionálních produktů
Internetová stránka, kterou spustilo liberecké hejtmanství, soustředí na jednom místě nabídku výrobků, potravin i služeb, které mají označení regionální produkt.
-
Kvalitní regionální potraviny: Výrobek roku Libereckého kraje 2019
S koncem roku přichází ohlédnutí za uplynulými měsíci a rekapitulace. Proč tedy nepřipomenout úspěchy regionálních výrobců potravin, kteří za své produkty získali ocenění?
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...