Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje
Vítěz 2021 v kategorii Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy: Ruprechtovo maso ve vlastní šťávě
Ruprechtovo maso ve vlastní šťávě je poslední oceněnou Regionální potravinou Libereckého kraje, kterou v našem seriálu představujeme. Do řeznictví v libereckých Ruprechticích za řezníkem Jaroslavem Rydvalem nás zavede redaktor Jaroslav Hoření.
Ruprechtovo maso ve vlastní šťávě se vyrábí z vepřové plece, která je pouze nahrubo opracovaná, nakrájená na kousky a smíchána s kořením. Směs se plní do sklenic a řádně se provaří. Maso je vhodné jako rychlý a chutný oběd do práce nebo na dovolenou, při které nechcete trávit dlouhý čas vařením.
Výrobce: MASO RYDVAL s.r.o.
Řeznictví a uzenářství U Rydvalů se nachází v libereckých Ruprechticích. Nabízí výhradně čerstvé maso z českých chovů a uzeniny vlastní výroby. Mimo kamenné prodejny disponuje také pojízdnou prodejnou, kterou zákazníci mohou potkat na farmářských trzích po celém kraji.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.