Stříbro za citrónovou a citrónovo-vanilkovou, bronz za pomerančovou s rumovými rozinkami. Triumf českých marmelád v Anglii

Když se koníček stane prací, je to radost. A když se taková práce dočká mezinárodního ocenění, radost se násobí. Dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili získala na světové marmeládové soutěži Michaela Bílková. Do Blíževedel, kde její dobroty vznikají, vás vezme redaktor Jaroslav Hoření.

Marmeládové království Marcely Bílkové najdete v Blíževedlech

Pokud si chcete zamlsat na světové úrovni, nemusíte se vydat do ciziny. Stačí, když tak jako náš kolega zavítáte do Blíževedel. Právě tam, v domku, který prochází rekonstrukcí, vznikla marmeládovna Michaely Bílkové. Svoje vzorky poslala do světové soutěže v anglickém Dalemainu a získala hned tři medaile.

Co ocenění znamená pro jejich autorku? Kdo Michaele Bílkové pomáhá? Jak se vyrábí rajčatové čatní a jak dlouho jeho příprava trvá? Poslechněte si reportáž

Kromě umu, fantazie a lásky jsou k vaření marmelád, džemů, čatní a dalších dobrot potřeba kvalitní suroviny. Tak pokud se inspirujete k vlastnímu vaření, určitě se vyvarujte nahnilých plodů.

Spustit audio

Související