Stolní tenis pod Ještědem má svůj klenot – teprve dvanáctiletou slečnu

7. listopad 2017 10:45

Stolní tenistka Monika Pařízková z Liberce přepisovala dějiny. Stala se totiž historicky prvním reprezentantem Liberce, který ovládl soutěž dvouher na některém celostátním bodovaném turnaji mládeže.

„Největší soupeřkou pro mě byla Míša Dosadilová z Chomutova, kterou jsem měla ve finále, tu jsem tam porazila. Byl to můj úspěch,“ říká dvanáctiletá naděje libereckého stolního tenisu. Nebyl to jediný její úspěch na severu Moravy.

Stojní tenis je pro ni číslo jedna

Víkendy má pro změnu nabité zápasy. „Skoro každej víkend máme nějakej zápas. Stolní tenis je pro mě jednička.“

Monika Pařízková je žákyní liberecké základní školy Vrchlického. Do sportovní haly na Borovém vrchu to ze školních lavic má jen pár metrů. Trénuje čtyřikrát v týdnu, vždy v úterý jí čeká dvoufázová příprava.

KP jednička znamená krajský přebor první třídy. V něm se potkává především se staršími. Nejen soupeřkami, ale i soupeři. Ve dvanácti letech proti ní stojí na druhé straně stolu třeba o čtyřicet nebo i padesát let starší protivník. „Možná je to výhoda, ale už jsem si zvykla. Když mě podcení, je to dobrý, ale když hrajou naplno, tak si zahraju. Někdy je i porazím,“ říká s úsměvem malá hráčka.

Budoucí reprezentantka?

Jaké je Moničino přání do budoucna? Dává si postupné cíle. Tím prvním je reprezentovat mezi kadetkami. Má i své vzory. „Chtěla bych být reprezentantkou stolního tenisu České republiky.“

autoři: ppe , Jaroslava Mannová
Spustit audio