Sport lidi spojuje. Třeba když je potřeba opravit hřiště

16. červenec 2020

Hokejbalisté chtějí zachránit hřiště v liberecké Jáchymovské ulici. Samozřejmě na to potřebují peníze. Nečekají ale jen s nataženou rukou.

Hokejbalisté HBC potřebují zrekonstruovat hřiště v Jáchymovské ulici v Liberci. V sobotu 18. července proto uspořádají hokejbalový charitativní zápas. A pozvali k němu známé sportovní osobnosti, například hokejisty Michala Bulíře, Marka Pince, Martina Čakajíka a taky fotbalistu Luďka Zelenku.

Útočník libereckých Bílých Tygrů nastoupí do zápasu se svým Bulda týmem

Pro kapitána jednoho z celků, Bulda teamu, Michala Bulíře, jinak útočníka libereckých Bílých Tygrů, není hokejbal neznámým sportem. V jeho týmu si v sobotu zahrají samé známé tváře. Proti nim se postaví výběr hokejbalistů. Nebude chybět ani ukázka hry žákovských týmů. Právě těm nejmenším se v HBC Liberec hlavně věnují. „Smyslem akce je liberecký hokejbal trochu zviditelnit a také třeba získat nějaké peníze, abychom to naše hřiště mohli trochu zvelebit a nemuseli jezdit hrát mimo Liberec,“ říká šéftrenér mládeže v HBC Martin Smeteník.

Výtěžek z utkání pomůže s rekonstrukcí hokejbalového areálu, který už dosluhuje. Potřebuje rozšířit, nutný je nový povrch hřiště stejně tak jako mantinely. Chybí také odpovídající zázemí. „Zatím máme základ, ale co lidi přidají, to určitě pomůže, vstupné je dobrovolné. Doufám, že lidí přijde co nejvíc,“ dodal šéf hokejbalového spolku Jiří Dušek. Sobotní exhibice začne na hřišti v Jáchymovské ulici v 15 hodin.

autor: ppe
Spustit audio

Související