Spacák pro bígla do kamionu a taky s boulí. Jak se šije z peří

Eva Hrstková je podnikatelka z Vratislavic nad Nisou, která získala ocenění v soutěži Živnostník Libereckého kraje. Šít spací pytle se naučila na mateřské dovolené.

Jsem geodet, šít jsem se naučila na šlapacím stroji po babičce…
Eva Hrstková

Paní Eva Hrstková

Paní Eva Hrstková šije spací pytle, outdoorové oblečení, ale také tvoří podle přání zákazníka a nebojí se ani nezvyklých objednávek. Její firma spolupracuje s TUL a má exkluzivitu na látku s nanomembránou.

Jak se paní Hrstková dostala k šití spacáků doma a jaké byly její začátky? Proč je husí peří kvalitnější a jak různé peří hřeje? K čemu je výrobcům spacáků panák Karel? Jak vlastně vypadá ruční výroba spacáků a co je všechno potřeba? Co všechno firma paní Hrstkové vyrábí? Poslechněte si rozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.