Sobotní Noční linka: Projevy lidskosti v našem každodenním životě

3. říjen 2020

Kdy jste se s projevem lidskosti a v jaké formě naposledy setkali vy? Kdy vám někdo pomohl, otřel slzy, pohladil tvář, povzbudil vás do života? V čem je podle vás lidskost - v nezištné pomoci, ochotě pomáhat druhým? Z vaší zkušenosti - chtějí si lidé být blízcí a kdo má pro vás srdce na správném místě a je pro vás v životě hodně důležitý?

Projevuje se lidskost jen v těžkých chvílích našeho života nebo ji vnímáte ze své zkušenosti jako každodenní balzám, kterého se vám dostává po malých dávkách? Kdo vám projevil lidskost a komu za to patří místo i ve vašem srdci?

Moderátorovi Karlu Sladkému napsala paní Jana z Brna, že si myslí, že je mnohem víc dobrých lidí, jen o nich není slyšet a projevují se ve chvílích, kdy je to potřeba. Sama má prý dobré zkušenosti i z cizími lidmi, kteří jí nejednou pomohli a poskytli pomoc ať už v situaci, kdy ji zradilo zdraví a nebo když byla v životě moc smutná.

Úsměv a milé slovo od cizího člověka s dotazem: A mohu pro vás něco udělat? ji přesvědčilo nejednou, že lidskost má v dnešní době stále své místo.

Projevy lidskosti mohou být různé. Od milých slov, po malé až větší činy. A jaké máte zkušenosti vy? Na vaše vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio