Sobotní Noční linka: Komu se v životě svěřujete se svými starostmi a trápením?

10. listopad 2018

O kom můžete říci, že je v životě vaší vrbou? Je to někdo z rodiny, nejbližších? Máte dobrou kamarádku nebo kamaráda, kterému se můžete se vším svěřit, vše probrat a víte, že to nepošle dál?  Kam se chodíte vypovídat nebo vyplakat,když je potřeba? Možná vrbu nemáte, ale se svými problémy a trápeními se perete sami, kde na to berete sílu? Kam se obracíte? 

Využili jste někdy pomoc odborníka? Přerostly vám někdy problémy přes hlavu a nebo přetekl pomyslný pohár starostí tak, že už jste nemohli dál? Dáváte druhou šanci, když vás někdo zradí, zklame, zneužije vaší důvěry a nebo takový člověk už do vašeho života nepatří?

Vyhledat v případě duševních problémů pomoc odborníka není ostuda. Služeb psychologů a psychiatrů využívá v dnešní době stále více lidí. Cítí se totiž sami a nepochopeni. Neumí se vyrovnat s některými situacemi a pokud člověk zažije podraz od nejbližších nebo přátel, uzavírá se do sebe a ztrácí důvěru. Psychika dál upadá, tělo i duše vydává signály, přichází nemoce.

Být na všechno sám, obrnit se trpělivostí, udržet nervy na uzdě, to je někdy náročný úkol. Každý se potřebuje někomu svěřit, vypovídat..!? Máte takové osvědčené a životem prověřené vrby? Kam se obracíte vy?

Moderátor Karel Sladký si myslí, že bychom neměli zapomínat na duševní hygienu. Tedy odpočívat,věnovat se tomu co nás baví, naplňuje, nezapomínat na přírodu. Rozlišuje co je v životě podstatné, co má smysl a co nejde změnit, tím se netrápí a nevydává zbytečně energii. Myslím ale, že každý potřebuje takzvané druhé ucho-spřízněnou duši.

Vím, že se lidé v dnešní době bojí svěřit a otevřít... Bohužel často nevěří ani vlastní rodině, nejbližším. Kdo vám pomáhá po psychické stránce? Jak to máte vy?

Na vaše příběhy se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo mu zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na telefonní číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio