Sobotní loučení s Karlem Gottem na velkoplošné obrazovce i ve vysílání Českého rozhlasu Liberec

12. říjen 2019

V sobotu se v katedrále svatého Víta v Praze koná zádušní mše za Karla Gotta. 

V sobotu 12 října v 11.00 hodin se uskuteční soukromé rozloučení s Gottem v chrámu svatého Víta, zádušní mši bude sloužit Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský. Ceremoniál a přístup do katedrály je pouze na zvláštní pozvánku. Mši ale bude možné sledovat na velkoplošné obrazovce umístěné na třetím nádvoří Pražského hradu. Přístup na třetí nádvoří bude pro veřejnost zajištěn výhradně z Hradčanského náměstí branou na čtvrté nádvoří od 8.00 hodin, až do naplnění kapacity třetího nádvoří.

Během obřadu vystoupí Štefan Margita, Lucie Bílá a Eva Urbanová, s proslovem zřejmě vystoupí údajně na Gottovo přání Jiřina Bohdalová. Rakev po obřadu vynese čestná stráž za doprovodu největšího zvonu v zemi Zikmunda.

Vláda vyhlásila na den Gottova pohřbu státní smutek. Vlajky na úřadech či institucích budou viset na půl žerdi.

Parte zpěváka Karla Gotta.

Český rozhlas Liberec spolu s ostatními regionálními stanicemi připomene posluchačům v sobotu Gottovu tvorbu prostřednictvím pořadu Karel Gott: C'est La Vie, kterým je po 10.00 provede hudební publicista a textař Mirek Černý. Po 13.00 zavzpomínají na vlnách regionálních stanic Českého rozhlasu na první setkání a spolupráci s Gottem známé osobnosti. V pořadu Fenomén Karel Gott zazní vzpomínky Lucie Bílé, Heleny Vondráčkové, Jitky Zelenkové, Jiřího Suchého, Karla Šípa nebo Felixe Slováčka. Gottovi bude po 16.00 věnováno také speciální vydání pořadu Hvězdné návraty.

Lidé vzpomínají na Karla Gotta - Česká Lípa KD Crystal

Vlastní rozloučení s Gottem připravují i některá města i obce po celém Česku, do Prahy se chystá také řada německých fanoušků. Spoje posilují mnozí dopravci.

autor: reČRoL | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.