Sněžení v Libereckém kraji komplikovalo dopravu. Několik hodin byla neprůjezdná i silnice I/35

18. leden 2023 16:14

Většina silnic v Libereckém kraji už byla kolem 14. hodiny po sněžení průjezdná. Největší komplikace byly na hlavním tahu z Liberce na Turnov, kde doprava dokonce několik hodin stála. Odpoledne situaci sledoval redaktor Jiří Jelínek.

Ve středu 18. ledna před 14. hodinou mluvčí liberecké policie Adéla Fialová Českému rozhlasu potvrdila, že většina hlavních silnic byla v tu dobu průjezdná.

Uzavírka pro vozidla nad 6 tun zůstává jen na silnici přes Oldřichovské sedlo, mezi Libercem a Raspenavou. Předseda představenstva Silnic Libereckého kraje Petr Správka zatím neměl ani přibližnou prognózu, kdy by se silnice mohla plně zprůjezdnit.

Největší problémy v dopravě byly silnici číslo 35 mezi Libercem a Turnovem a na navazující dálnici číslo 10. Tam uvízly kamiony a s nimi se na dlouhou dobu zastavila veškerá doprava.

Podle jedné z cestujících v ranním autobusu z Liberce do Prahy, ten už na nástupiště dorazil s hodinovým zpožděním a hned za Libercem uvízl ve skoro dvě hodiny stojící koloně. Zdánlivě nekonečné řady aut se začaly rozpouštět až okolo jedenácté hodiny. Autobus s odjezdem v osm ráno z Liberce se tak teprve v půl dvanácté dostal do Mladé Boleslavi.

Zavřená byla také celá řada dalších silnic, a v souvislosti se sněhem policisté vyšetřovali okolo třiceti dopravních nehod.

Ke středečnímu odpoledni (18. ledna 2023) ve skoro celém Libereckém kraji a části Děčínska stále platí výstraha před přívaly sněhu. Podle předpovědí na různých serverech je na některých místech v kraji k večeru pravděpodobné další sněžení. Nemělo by ale zřejmě dosáhnout noční nadílky.

Spustit audio

Související