Smažená sekanina z telecího a vepřového masa podle Pražské kuchařky Karolíny Vávrové
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou hodně do historie, až do roku 1873, kdy se v Pražské kuchařce objevila smažená sekanina z telecího a vepřového masa.
Recept uvádíme v původním znění, jak je zaznamenaný v dobové kuchařce:
Dej do hluboké mísy libru libového sesekaného vepřového masa a libru sesekaného telecího masa, dej do toho čtyři celá vejce, přidej k tomu trochet tlučeného pepře, trochu drobně sesekané cibule, osol to, přidej pak ještě dvě rozstrouhané žemličky, dobře to rozmíchej, udělej z toho masa placičky a usmaž je rychle na sádle. Podávej se žemlí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka