Slovan vs. PAOK Soluň. Liberec se připravil na nájezdy fotbalových fandů z Řecka

29. září 2016

Ve druhém utkání základní skupiny Evropské ligy se dnes 29. září večer (od 19 hodin) utká fotbalové mužstvo libereckého Slovanu s řeckým celkem PAOK Soluň. Do Liberce má na zápas dorazit až dva tisíce řeckých fanoušků, město se proto na příjezd fotbalových nadšenců z Řecka připravilo.

Po Liberci se také pohybuje přes 20 členů policejního antikonfliktního týmu. „Budeme se snažit s nimi být neustále v kontaktu, budeme tu mít i 13 certifikovaných tlumočníků, a to z důvodu, kdyby se fanoušci dopustili protiprávního jednání, ale i pro běžnou komunikaci s fanoušky,“ vysvětluje policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Liberecké policii přijedou pomoct i krajské pořádkové jednotky ze tří sousedních krajů.

Až 50 autobusů s řeckými fanoušky

Město má také připravená parkovací místa až pro 50 autobusů řeckých fotbalových příznivců. V různých částech města jsou podle Davida Pastvy z libereckého magistrátu tři odstavná místa: „Jedná se zejména o Winterovu ulici, Sokolskou, 1. máje a ulici Sokolskou, kde se využívá toho, že ulice není zatěžovaná dopravou, protože se tam opravuje most přes Nisu.“

Radnice vytvořila pro řecké příznivce fanouškovskou zónu na Papírovém náměstí.

Fandové Slovanu, kudy na stadion?

Fanoušci Slovanu by dnes podle doporučení policistů měli využít ke vstupu na stadion U Nisy vchod od libereckého dětského dopravního hřiště. Naopak pro fanoušky hostujícího týmu bude vyhrazený vstup z druhé strany stadionu, z ulice Chrastavská.

Vstup na stadion je možný už od 17.00 hodin, zápas začíná v 19.00.

autor: Eva Malá
Spustit audio