Sledovali jsme ONLINE: Češi remizovali s Německem 1:1, na postup nedosáhli

23. červen 2015

Fotbalisté České republiky remizovali na mistrovství Evropy do jedenadvaceti let v Edenu s Německem 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase otevřel skóre po chybě Kalase Schulz. Vyrovnávací gól vstřelil po pěti minutách na hřišti střídající Krejčí. Ve druhém utkání skupiny A vyhrálo Dánsko nad Srbskem 2:0. Do semifinále tak postupují Německo s Dánskem.

Utkání začalo z obou stran opatrně a Češi byli v prvním poločase aktivnější zejména po pravé straně, kde měl hodně prostoru Kadeřábek.

Po faulu na českého krajního obránce zahrával český tým několik standardních situací, ale do přímého ohrožení branky se z nich nedostal.

Ideální pozici k zakončení měl Skalák po faulu na Hybše, ale střela z dvaceti metrů se mu vůbec nepovedla a německou branku minul.

Po půlhodině hry měl velkou šanci na vedoucí gól Frýdek, kterému nabil krásnou zpětnou přihrávkou Kliment. Liberecký záložník však také nemířil přesně.

V německém dresu byl nejatkivnější útočník Volland, který pálil ze všech pozic. Ani jeho střely ale vetšinou branku Koubka míjely a český gólman si žádný těžký zákrok připsat nemusel.

Největší šanci měl ale Schulz, když se protáhl s míčem až na hranici šestnáctky, ale střela mu naštěstí nesedla a Koubek jí bez problémů chytil.

Hned po dvou minutách druhého poločasu byl blízko prvnímu gólu Brabec, ale jeho hlavičku vyhlavičkoval za překonaným Ter Stegenem z brankové čáry Korb.

Z další šance už gól padl, ale bohužel do české branky. Po chybě Kalase vystřelil bez přípravy Schulz a překonal Koubka - 0:1!

Po hodině hry poslal trenér Dovalil na hřiště Krejčího a sparťanský záložník po pěti minutách vyrovnal! Po akci Kadeřábka mu zpětnou přihrávkou připravil ideální pozici Petrák. Krejčí pak překonal Ter Stegena střelou pod břevno - 1:1!

V závěru se Češi snažili dostat soupeře pod tlak, na vyrovnání to však nestačilo. A vzhledem k vítězství Dánska nad Srbskem 2:0 českým mladíkům bohužel remíza k postupu ze skupiny nestačila.

Mistrovství Evropy ve fotbalu hráčů do 21 let - skupina A v Praze:

ČR - Německo 0:0 po poločase
Rozhodčí: Makkelie - Blom, Kamphuis (všichni Niz.).
ČR: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Kalas, Hybš - Petrák, Zmrhal - Skalák, Trávník, Frýdek - Kliment. Trenér: Dovalil.
Německo: Ter Stegen - Korb, Ginter, Heintz, Günter - Younes, Can, Kimmich, Schulz - Meyer, Volland. Trenér: Hrubesch.

Spustit audio